2 Eylül 2014 Salı

DEDEKTİF KURUKAFA #2 ATEŞLE OYNAMA

PUAN: 7,6/10

KİTABIN KONUSU
Artık Dedektif Kurukafa ve Tanith Low'dan büyü ve dövüş dersleri alan Valkyrie Cain, kopyası kendi ev ve okul hayatıyla ilgilenirken, kendisi Dedektif Kurukafa ile suçluların peşine düşer ve istediği maceracı hayatı yaşar. Fakat yeni düşmanları bilmedikleri güçlere ve savaşçılara sahiptir ve Valkyrie büyük tehlike altındadır.

NEREDEN ESTİ?
Serinin ilk kitabı, beklediğim gibi, hatta beklentilerimin biraz daha üzerinde çıktı ve elimdeki bu seriyi bir an önce okuyup bitirmeye karar verdim.

         5 YORUM
1-Yazar ilk kitaptaki "fazla karakter-az açıklama" hatasını bu kitapta tekrarlamamış. Tabii karakterler yine -ilk kitaptaki kadar olmasa da- fazlaydı ama bu defa çoğunlukla iki ana karakter üzerinde durmak yerine, bu yan karakterlere de yeterince değinmiş yazar.

2-13 yaş altı için biraz riskli bir kitap. İlk kitapta da bu tarzda olaylar vardı ama bu kitapta "13 yaş üstü" diye bahsettiğim olaylar, ilk kitaba oranla 4-5 kat daha fazla artmış resmen. Çünkü çok dehşet ölümler var kitap boyunca: Tüm vücudu parçalara ayırma, karşısındakinin kafasını avucunun içine alıp ezme, asitle can çekişerek ölme... Gerçekçilik açısından benim hoşuma gitti bu tabii, ama dediğim gibi, küçük yaştakiler için sorun olabilir bu.

3-Büyü ve dövüş konularında yazar gerçekten çok yaratıcı ve orijinal fikirlerini bu kitapta da görmek mümkün.

4-Yine hareketli, eğlenceli, tek oturuşta okunup bitirilebilecek akıcılıkta ve yalınlıkta bir kitaptı. Kitapla ilgili olumsuz sayılabilecek tek şey kötü karakterdi diyebilirim. İlk kitaptakinden biraz daha güçlü bir düşman var karşımızda; ama ilk kitaptaki kötü karakterden pek de farkı olduğu söylenemez. Bu da, kitabı bu açıdan maalesef tekrara düşürmüş.

5-Son olarak kitaptan eğlenceli birkaç alıntı paylaşmak istiyorum:

  Valkyrie, "Çok güzel," dedi.
  "Kolyem mi? Bu en iyi adamlarımdan iki tanesinin yaşamına mal oldu. Bazen, onların anısına bunu takarım. Bazen de eteğimle uyumlu olduğu için takarım. İçeri gelmek ister misin?"


  China omzunu silkti. "Genç, aptal ve küstahtım. Değiştim. Artık aptal değilim."

  Scapegrace, "Ama bunlar eski güzel günlerdeydi," dedi. Sesine pişmanlığı yansıdı. "Eskiler gelip benim barımda takılırdı -Şimşek Dave, Palavracı Pete, Yedibela Hieronymus. Hep birlikte bir şeyler içer, sohbet ederdik. Ne güzel günlerdi."
  Dedektif Kurukafa başını yana yatırdı. "Vaurien, bizi öldürmeye çalışıyorsan, bize hayat hikayeni anlatmaktan daha hızlı etkisini gösterecek yöntemler de bulabilirsin."


  Valkyrie kaşlarını çattı. "Ya Vangeous? Demek istediğim, onu yenebilirsin, değil mi?"
  Dedektif Kurukafa, "Aslında," dedi. "Deneyebilirim. Denemek savaşmanın yarısıdır."
  "Diğer yarısı nedir?"
  Dedektif Kurukafa omzunu silkti. "Onun bana vurduğundan daha çok benim ona vurmamdır," dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin