17 Eylül 2014 Çarşamba

DEDEKTİF KURUKAFA #3 SURATSIZLAR

PUAN: 8,5/10

KİTABIN KONUSU
      -Kitap kapağından alıntıdır.-
Panik yok! Geliyorlar!
Her şeyi çoktan gördünüz!
Kötü adamın teki dünyanın sonunu getirmeye niyetli ve Dedektif Kurukafa'yla Valkyrie bu felaketin gerçekleşmesini engellemek için kahramanca savaşıyor. Şüphesiz bu uğurda çürüğe çıkan birkaç kişi de oluyor fakat merak etmeyin, sonunda işler tatlıya bağlanıyor gibi. Sanki. Yani. Şey. Öyle mi?

 
NEREDEN ESTİ?
2 kitaptan sonra seriye devam etmek gerek tabii:)

5 YORUM
1-Dedektif Kurukafa'nın geçmişiyle ilgili gerçekler tam anlatılmasa da, en azından bu kitapta bu konuya değinilmesi serinin gidişatı açısından iyi olmuş. Umarım yazar fazla uzatmadan, diğer kitaplarda, bu konuyu açıklığa da kavuşturur:)

2-Valkyrie'nin normal hayatını bırakıp Dedektif Kurukafa ile çalışması ve riskli işlere girmesi bu kitapta birkaç karakter tarafından fazlasıyla eleştirilmiş haklı olarak. İlk iki kitapta bunun eksikliğini ve mantıksızlığını çok hissetmiştim. Şimdi, artık küçük yaşta bir kızın böyle riskli bir hayat yaşamasını eleştiren birilerinin olması daha fazla gerçekçilik katmış kitaba.


3-Sürekli bu seriyle ilgili, fazla karakter olduğundan şikayet ediyordum. Fakat 3. kitap itibariyle yazar tarafından bu şikayetim göz önüne alınmış gibi görünüyor:) Artık ilk 2 kitaptaki karakterler (sağ kalmayı başaranlar tabii) ağırlıklı olarak hikayede yer alıyorlar ve çok fazla yeni karakter ekleyip, kafamızı karıştırmak zorunda kalmıyor yazar. Üstelik bu kitapta birçok karakterin (gerek ana gerek yan karakterler olsun) geçmiş yaşamlarına ışık tutulması hikayeyi daha sağlam bir zemine oturtmayı sağlamış.
4-İlk kitapta veda eden ya da ortadan kaybolan karakterlerin (spoiler olmaması için isim veremiyorum) bu kitapta seriye dönmesi oldukça beklenmedik ve isabetli bir karar olmuş. Ayrıca artık Kara Büyü konusuna giriş yapılması da bu konudaki merakımı giderme açısından iyi bir başlangıç olmuş. Serinin gidişine bakılırsa Kara Büyü konusu sonraki kitaplarda daha geniş bir yer bulacak hatta.
5-Kitap son 100 sayfaya kadar ilk iki kitapla aynı seyirde gidiyordu ama son 100 sayfa, diğer iki kitaptan farklı olarak, ekstradan puan kazandırdı bu kitaba benim gözümde. Gerçekten şimdiye kadarki en büyük savaş, en beklenmedik ihanet ve en beklenmedik sona sahip kitaptı bu seri içerisinde. Yazar bu kadar yükselttiği çıtayı sonraki kitaplarında aşabilir mi bilemem ama bu kitabın finalinden sonra, serinin sıradaki kitaplarını okumak için daha fazla sabırsızlanıyorum.
Kapaktaki resmin tam boyutlusu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin