12 Nisan 2015 Pazar

HER ŞEY BİTTİ DERKEN

PUAN: 6/10

KİTABIN KONUSU
          -Kitap kapağından alıntıdır.-
Nastya tam 450 gündür konuşmuyorsa, gülmüyor ve ağlamıyorsa,
bir bildiği olmalı;
bazı günler sadece öfkesiyle ayakta durabiliyorsa,
bir umudu olmalı;
ayakları onu dönüp dolaşıp Josh’a götürüyorsa,
bir nedeni olmalı;
ve tam 450 gün sonra yeniden konuşmaya karar veriyorsa,
söyleyecekleri olmalı.
Josh hayatındaki herkesi teker teker kaybediyorsa,
bunun bir açıklaması olmalı;
etrafında görünmez bir güç kalkanıyla dolaşıyor, herkesten kaçıyorsa,
bir derdi olmalı;
ve kasabaya yeni gelen kıza Günışığım diyorsa,
bir sırrı olmalı.


NEREDEN ESTİ?
Özellikle, takip ettiğim birkaç yabancı blogger'ın aşırı derece övdüğü bir kitaptı ve inndirimde görünce ucuz bir fiyata (Bakınız) almıştım.

5 YORUM
1-Karşınızda Effy Stonem...


 Effy "Skins" dizisindeki karakterlerden biri. Özellikle ilk 2 sezon boyunca neredeyse hiç konuşmamasına rağmen (3. sezonda başrol olunca mecburen biraz daha fazla konuşuyor) en favori dizi karakterlerimden biri olmayı başarmıştır. Effy'den bahsetme nedenimse, kitabın baş karakteri Nastya'nın da konuşmaması ve Effy gibi giyinmesiyle kitap boyunca bana Effy'yi hatırlatmasıydı. Kitabın en sevdiğim yanı buydu hatta.

2-Kitaptaki karakterlerin hepsi çok orijinaldi ve yazar karakterlerini fiziksel ve duygusal olarak çok özgün bir şekilde betimlemiş.

3-Maalesef karakterleri beğenmeme rağmen, davranışlarını ve yaptıklarını bir türlü aklım almadı. Kim kimi seviyor? Kim kiminle arkadaş? Kim ne yapmaya çalışıyor? Kim kime düşman? Anlamak imkansız ve çok kafa karıştırıcı.

4-Bölümler arası geçiş çok alakasız. Biri 1 hafta kendine gelemeyeceği kötü bir olay yaşıyor mesela bölüm sonunda, sonra hemen diğer bölümde 1 gün sonra kahkahalar atarak yeni bölüm başlıyor. Ya da mutlu biten bölümün ardından çok hüzünlü bir giriş yapıyor yazar. Neredeyse tüm kitap böyle ilerleyince ister istemez ufak bir sinir krizi geçirebiliyorsunuz.

5-Bu kitaptan beklentim çok yüksekti. Belki de bu yüzden beklediğimi tam olarak bulamadım:(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin