3 Mayıs 2015 Pazar

DEDEKTİF KURUKAFA #5 ÖLÜMCÜL SARMAL

PUAN: 8.1/10

KİTABIN KONUSU
  -Alıntıdır. Önceki kitapları okumayanlar için spoiler içerir.-
Dedektif Kurukafa geri döndü ama büyülü dünyada her şeyin yolunda olduğu söylenemezdi. Öncelikle etrafta başıboş gezen demir maskeli bir katil vardı. Bu da yetmezmiş gibi Valkyrie, dünyayı yok etmeyi amaçlayan kötü bir büyücü olduğunu öğrenmişti. Ve bunu hayatta dedektife söyleyemezdi. Korkunç kaderini tek başına değiştirmeye çalışmaktan başka çaresi yoktu.

NEREDEN ESTİ?
Serinin 5. kitabı...

5 YORUM
1-Serinin bundan önceki kitabının şok edici sonundan sonra çok iyi şekilde devam ettirilmiş ve bu sefer karakterlerin duygularına ve aralarındaki ilişkilere daha fazla ağırlık verilmiş, kurgu olarak biraz tekrara düşse de ve birçok soruyu yine cevapsız bırakmış olsa da, yine çok akıcı, heyecanlı ve keyifle okunan bir kitap oldu.


2-Valkyrie'nin daha güçlü olmasını sevinerek takip ediyordum seride. Ama kız fazlasıyla savaşçı hale bürünüp soğuk nevalenin teki olmaya başlamıştı. Bu kitapta neyse ki Valkyrie'nin aile, aşk ve arkadaş ilişkileri üzerinde daha sık durup tüm o soğukluk ortadan kaldırılmış.

3-Serinin en "iğrenç" kitabı buydu sanırım. "İğrenç" kelimesini iyi bir anlamda kullandım aslında. Çünkü öyle "iğrenç" yaralamalar ve ölümler vardı ki; ağzım açık, hayretle okudum kitabı. Gerçi böyle deyince, çok da iyi bir anlamda yazmamışım gibi oldu "iğrenç" kelimesini. Ama gerçekten böyle karanlık bir evren yaratacaksanız, okuyucuları hikayenin içine alıp, inandırıcılığı artırmak için böyle iğrençliklere başvurmak şart bence. Ve bu konuda, bu kitap Buz ve Ateşin Şarkısı serisiyle bile yarışır diyebilirim.

4-Bu kitapta tüm kötülerin (daha doğrusu, nerdeyse tümünün) serinin önceki kitaplarından tanıdığımız karakterlerden oluşması çok hoş olmuş. Yeni yeni karakterler, okuyanın başını ağrıtabiliyor bir süre sonra. Spoiler vermemek için ayrıntıya girmeyeceğim ama emin olun ki bu kitaptaki kötüler sizi çok şaşırtacak.

5-Son birkaç kitaptır seri çok uç yerlerde bitip beni fazlasıyla heyecanlandırmayı ve meraklandırmayı başarmıştı. Ama bu kitabın sonu fazlasıyla ucu açık bi şekilde bitti sanki. Ama son 100 sayfa fazlasıyla hareketli olduğu için bu konuyu görmezden gelebiliriz.
                                                                 -SON-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin